Sushi

Jag måste säga att jag är rätt så trött på Sushi just nu. Jag trodde inte att det var möjligt men nu har jag ätit det till både lunch och middag så jag kommer nog inte att vara så sugen på det på ett tag.

Jag såg även att ni var nyfikna på mitt senaste inlägg men jag kan inte säga något alls än då ingenting är säkert. 😉


Spännande!

Det kanske kommer att hända en helt underbar sak! Inget är säkert ännu men ni får nog veta senare! :D <3

Tar det chill

Ganska så tråkigt väder idag. Jag gör inte mycket. Har varit i stan och ätit Sushi och ikväll blir det bio. Annars så änder det nog inte så mycket idag.

Idag

Idag har jag vait med Amanda. Vi åkte till Piet Raymarkerträning på morgonen. Jag kan lätt säga att jag såg många underbara hästar!
Sedan  åkte vi hem till henne. Jag red ut på Emma och hoppade sedan ett kryss på banan. Krysset var på högsta hålet och Emma verkade inte så van vid att hoppa sådana hinder för hon hoppade nämligen högt över. ;)
Nu har jag tränat lite och ska på kvällsfodring senare. Imorgon blir det stallet hela dagen. Stalltjänst och kvällsfodring. Något posetivt med detta är i alla fall att jag får vara med hästarna.
Ses!

Komentarer

Jag måste säga att det är superkul när ni kommenterar. :)
Man blir liksom mer taggad att blogga då! :) <3
Finns det något särskillt som ni vill att jag ska skriva mer om eller ändra? :)

Taggad till tusen!

Bara för att jag inte har någon egen häst att rida för tillfället så ska jag inte ge upp!
Jag ska kämpa!
Jag ska bli bäst!
http://www.youtube.com/watch?v=6icmoJzC_wY&feature=player_embedded#!

Chill

Nu, resten av dagen blir det nog lungt. jag ska kolla på How i met ypur mother. Min favoritserie! ;)
Jag kanske sticker ut och tränar lite?, vi får se. ;)
Sitter nu och lyssnar på Ed Sheeran <3
Ed Sheeran – Small Bump
Ed Sheeran – Give Me Love
Ed Sheeran – Small Bump
Ed Sheeran – Drunk
Ed Sheeran – Lego House

Imorgon är en annan dag

Tjusig rubrik! ;)
Nej men idag har vi haft stalltjänst. (Det kändes hemskt att behöva gå upp tjugo över sex (!)
Jag har ju vändt på dygnet nu under sommarlovet ? att jag hade svårt att somna då jag bara tänkte på Emma. ;)
Efter stalltjänsten så kollade vi på E-G Haking tränigarna på Ekelund. Han har ju alltid spännande banor och övningar.
Imorgon blir det superkul! Då ska jag följa med Amanda på en Piet Raymarker träning och kolla och hjälpa till. Sedan ska ja rida ut med Emma med Amanda och någon av hennes hästar. Jag längtar redan. ;)
Bild ifrån förra sommaren på en E-G träning.

Underbart!

Jag hade en fantastisk träning! Jag skulle ju hoppa Kulan men jag fick i stället prova en försäljningshäst Amanda har som kallas Emma. (Passande) ;)
Hon var fantastisk! Sex år och en otrolig takt i steget, underbara språng och härlig personlighet! Jag älskar hästen rtedan och önskar att man kunde ha två hästar. :)
Jag är så himla lycklig!
Jag har ju världens bästa tränare också <3

Dagen

Sorry för dålig uppdatering! Jag har varit/är med Hanna och Bella och spelat golf, fikat, kollat på film och ätit Sushi. Jag bloggar imorgon med bilder m.m

Puss, hej!


Härlig bild från i vintras ;)

Kalsone

Kände för att vara nyttig idag. Nu känner jag mig väldigt full i magen!

Spelar lite gura

Spelar gitarr! Fick en ny i födelsedagspresent.  Någon som har något tips på en bra låt? :)

Milou

Hade inget att göra så jag var ute med hunden en sväng. Försökte hoppa med honom men hindrena rasade i blåsten.
Svårt att fota också när han är svart ;)
Gammal bild

Hästar som jag rider

Nu när jag inte rider Sixten så rider jag lite andra hästar. Här är dom:
Mark, "Mackan" ¨
Mackan är en C-ponny som jag rider lite och ska tävla lite på i hoppning. Han är verkligen suåpertrevlig att rida och hoppar väldigt fint. Han går nu bara LD/LC för att bli säker på tävling då han inte blivit mycket tävlad i hoppningen och kan bli lite osäker. Jag har hitills varit med på två tävlingar med honom.
Den första var med laget på Gripen i finalen. Då så red vi först clear round 80 cm och sedan lagklassen som också var 80 cm.
Det ÖSTE verkligen ner så att det var som en sjö på ridbanan vilket försvårade det hela avsevärt men Mackan hoppade superfina språng! Fick ett stopp i båda klasserna. (Tittstopp) Men resten hoppade han super.
Den andra tävlingen var hemma på Ekelund då det var klubbtävvling. Då hoppade jag 80 cm clear round felfritt. Och därefter hoppade hans ägare 50 felfritt också. Han har börjat bli riktigt säker och hoppar superfint! Ska bli spännande. :)
Här är en bild på Mackan. (Jag ser hemsk ut på bilden men det var den enda bild jag hade) ;)
Ronjah
Ronjah är en ridskoleponny som jag har ridit lite på lektion nu men även tävlat med laget med. Superfin ponny som har mycket humör vilket jag tycker är lite kul ;)
Jag kommer förmodligen inte rida henne så mycket mer men endå. :)
Bild från när jag hoppade henne
Sun sirocco
Sirocco är en D-ponny som jag har ridit en del. Jag började rida honom då han var ny för att ägarna ville ha lite hjälp med honom då han var ganska så oriden. Han är 18 år med energi som en femåring men som tyvär inte har blivit riden mycket alls tills han kom till Ekelund. Han är superfin i både dressyr och hoppning och har väldigt bra gångarter. :) Jag har även hopptränat hans ägare Lisa med honom.
En bild från en träning på Lisa och Sirocco.

http://apps.vizibly.se/hooks/sv/like/2941/4fa3010dd1c720d6c202e25f3a21ac35073173d8/

Med i Hööks fototävling. Bilden är ifrån Sixtens och min debut och vinst i LB (90 cm) Det är ett av dom bästa minnena jag har med Sixten. <3
http://apps.vizibly.se/hooks/sv/like/2941/4fa3010dd1c720d6c202e25f3a21ac35073173d8/

Veckan

Jag skulle ha tränat för Amanda idag på en av hennes hästar och även ridit med henne innan men tyvär så har hon blivit så sjuk att hon måste ställa in. :(
Idag kommer jag bara ta det lugnt, kanske hoppa lite med hunden och blogga. ;)
Imorgon ska jag med några vänner och spela golf. ;) Det blir roligt. Jag kan ta lite bilder på Milou (hunden) idag.
På Torsdag ska han leka med Allison så då kan jag också fota.
På Fredag så är det midsommarafton och då fyller jag år. Det ska bli supermysigt!
See you!
Haha så här såg Milou ut innan han blev sommarklippt. ;)

Min hopptränare

I föregående inlägget så såg ni ju lite om våran utveckling. Jag måste säga att mycket av det som har hänt har varit pga min underbara tränare Amanda.
Jag började träna för henne förra våren och hon har hjälpt mig så sjukt mycket! Hon tävlar själv i svår hoppning och rider galet bra. Hon har varit en stor förebild för mig i ridningen. Hon är posetiv, engegerad och kunnig.
Hon har själv en blogg. (http://agequestrian.blogg.se/)
Här är en bild på henne och Valence. :)

Parsival "Sixten"

Jag tänkte i detta inlägg berätta om Sixten.
Sixten är en C-ponny född år 1999. Han är importerad från Holland och är en riktig hopphäst. Han gör allt för godis och är otroligt lättlärd. Jag har haft honom sedan 1 November år 2010. Han hade då gått upptill Msvb (110 cm) med placering.
När jag fick honom så var jag ganska så liten på honom och hade lite svårt med att få ihop honom i galoppen. Jag kämpade på och från att inte ha tävlat alls så kändes det otroligt att börja tävla. Sixten går nämligen rakt in i transporten (nästan springer in av glädje)  och kör gärnet när han kommer in på banan. Han har mycket personlighet och attityd och kan vara väldigt ilsken mot dom han inte känner. Dock så visar han sig bara tuff och gör inte mer en att stampa med hoven i marken och ha bakåtstrukna öron. ;)
Han är otroligt rolig att rida och underbar att hoppa. Han hoppar som en katt. :)
I slutet av Mars så blev han undersökt av en veterinär då han hade stoppat väldigt onödigt på en tävling och kändes ovillig. Då fick vi reda på att han hade fått kotledsinflammation. Det var/är otroligt jobbigt för mig då han inte får ridas. Han ka vila till hösten och då får vi se hur han mår. Jag rider nu inte så ofta vilket är väldigt tråkigt. Det har verkligen varit ett test om jag är så intresserad av hästar då jag inte längre kan rida så ofta och får smaka av det "normala livet" ;) Jag längtar mer och mer för varje dag och tror inte att jag någonsin kommer att tröttna på ridningen.
Sixten är iallafall underbar på alla sätt och vis och är den bästa ponnyn man kan ha!
Här är lite bilder som visar våran utveckling vi har gjort.
Lite skillnad från början till slut va? ;)

Mitt ridsätt.

Jag tänkte berätta lite om min ridning. vad jag tycker är kul och viktigt i rindningen.

Jag är en riktig hoppryttare. Jag har en varierad träning med banhoppning, markarbete, teknikövningar och uteritter.
Jag rider mycket markarbeten där jag flyttar hästen mycket för skänkeln och gör mycket övergångar för att få hästen mer allert och att svara snabbare för skänkeln. Jag rider mycket mjukgörande volter och serpentiner för att få  den mjuk och lätt att forma och försöker att få hästen att jobba och inte stå emot.
Jag rider mycket ut för att få hästen glad och träna upp konditionen men även för att få hästen att kunna jobba i olika miljöer.
Något jag älskar är att sätta upp teknikövningar i en bana med t.ex studs, kombinationer, linjer där man ska få in olika sorters galoppsprång och galoppbommar med långa och korta avstånd. Det är superbra träning för både ryttarre och häst samtidigt som det är riktigt roligt.
När jag hopar högre hinder och banor så brukar jag oftast göra det för min tränare för då får man hjälp när det uppstår problem vilket blir en annan trygghet.
Jag är inte så bra på att sköta rid dagbok och sådant då jag är en sådan som satsar stenårt typ första veckan då jag gör något och sedan tröttnar helt. ;)

Det var väl lite om min ridning. :)



Sixten och jag för ett år sedan på en träning för Ted Nätterqvist.
En av mina favoritbilder <3

Start

Jag har bloggat på denna blogg innan men gjorde sedan uppbehåll. Nu har jag börjat igen och kommer mestadels blogga om hästar och ridning. Jag ska nu i början göra lite inlägg som berättar om mig och vad jag håller på med.


Min häst Parsival. "Sixten" <3
Duktiga Erika gav mig denna fina bild på Sixten när hon fixade min header. <3 :D Hennes blogg heter Ettahnia.blogg.se

RSS 2.0